Ardei umpluți cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această rețetă de ardei umpluți cu ciuperci este altfel decât cea tradițională pe care o știm. Câteodată ne mai dorim să schimbăm rutina din bucătărie și să preparăm ceva nou. Azi vă propunem o rețetă interesantă, ușoară și foarte gustoasă.

Ingrediente pentru 4 porții:

-4 ardei dulci mari
– 400 g ciuperci champignon brun
– 200 g piept de pui
– 150 g orez cu bob rotund
– 1 ceapă
– 2 caței de usturoi
– sare
– ulei de măsline
– mix de ierburi uscate italiene
– parmezan ras
– busuioc

Mod de preparare:

Fierbeți pieptul de pui, apoi îl tăiați cubulete cât mai mici.

800delmark1

Curățați ciupercile, spălați sub un jet de apă rece, le tăiați în două, apoi felii subțiri. Puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu și adăugați ciupercile. Le căliți bine până când scade apa, amestecați periodic. Adăugați carnea tăiată cubulețe, ceapa și usturoiul tăiate mărunt și mai lăsați 5 minute la foc mediu. Condimentați ciupercile cu puțină sare și ierburi uscate italiene.
Fierbeți orezul în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe cutie. După ce a fiert îl scurgeți de apă și adăugați orezul la compoziția de ciuperci cu carne.
Între timp spălați ardeii și îi curățați de cotor. Într-o cratiță puneți la fiert 2 litri de apă, când începe să fiarbă adăugați puțină sare și puneți ardeii să se opărească pentru 2 minute. În așa mod se vor prepara mai repede. Umpleți arderii cu amestecul de orez și ciuperci.

800delmark2

Puneți ardeii într-o tavă sau vas de yenă și turnați apă cam de 2 degete. Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Când sunt gata presurați ardeii cu parmezan și  se mai dau la cuptor pentru 2 minute.

900delmark11

Se decorează cu busuioc proaspăt și se servesc la dorință cu smântână.
Poftă bună!

Sfat: O porție (80 g) de ciuperci o dată pe zi la o masă vă ajută să vă menține sănătoși.