Crumble cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Cu siguranță că ai gustat crumble dulce cu fructe, dar crumble sărat cu ciuperci ai gustat vreodată? Îți propunem să încerci o rețetă mai deosebită și foarte delicioasă. Este perfectă pentru un prânz copios în sânul familiei.

Ingrediente:
– 400 g ciuperci Champignon alb
– 400 g carne tocată de porc
– 400 g roșii proaspete ( iarna puteți cumpăra și conservă de roșii în suc propriu)
–  1 legatură de ceapă verde
– 2 caței de usturoi
– 200 g cașcaval
– condimente: busuioc, sare, piper măcinat.
– ulei

Pentru crustă: 
– 140 g fulgi de ovăz
– 100 g unt rece
– 2 linguri de faină albă
– 2 linguri de apă
– sare și piper măcinat

Mod de preparare:

Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe. Carnea se toacă, în caz că nu aveți carnea deja tocată din comerț. Într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei căliți ceapa și usturoiul. Apoi adăugați carnea și amestecați în continuu până se va evapora apa. Adăugați roșiile tăiate cubulețe și amestecați.

Crumble8001

Condimentați cu sare, busuioc și piper după gust. Lăsați la foc mic până este gata carnea, timp de 40 de minute.
Curățați ciupercile, spălați sub un jet de apă rece și le tăiați felii subțiri. Puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu și adăugați ciupercile. Le căliți bine până când scade apa. Când sunt gata condimentați cu puțină sare și piper. Adăugați ciupercile la sosul de carne și amestecați.

Crumble8002

Într-un bol separat amestecați fulgii de ovăz cu făina, apa, untul tăiat bucăți sau dat prin răzătoare, un praf de sare și puțin piper măcinat. Amestecați mixul cu mâinile sau cu o lingură până obțineți un aluat sfărmicios.

Crumble8003

Într-o tavă unsă cu ulei turnați sosul de carne cu ciuperci, apoi presărați cu cașcaval dat prin răzătoare și la sfârșit repartizați amestecul de fulgi de ovăz.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute.
Decorați cu ceapă verde și serviți cu plăcere!

900delmark.crumb2

Poftă bună!

PS: Ciupercile conțin o cantitate mare de apă (90%) și foarte puțini carbohidrați și grăsimi. Sunt alimentele recomandate și utilizate în numeroase diete de slăbire.
De asemenea, au cantități mici de sodiu și până la 10% fribre.