Lasagna cu ciuperci și spanac

 

 

 

 

 

 

 

Lasagna cu ciuperci și spanac este un prânz foarte generos și copios. Dacă vrei sa-ți impresionezi apropiații cu ceva foarte delicios, atunci iți propunem să încerci această rețetă!

Ingrediente lasagna:
– 16 foi de lasagna
– 800 g ciuperci champignon brun
– 250 g spanac proaspăt/sau congelat
– 200 g cașcaval cheddar
– 200 g brânză mozzarella
– 2 linguri tocate de pătrunjel

Pentru sos beșamel:
– 1 l lapte
– 100 g unt
– 100 g făină
– sare
– piper
– nucșoară

Mod de preparare:

Curățați ciupercile, spălați sub un jet de apă rece și le tăiați felii subțiri. Puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu și adăugați ciupercile. Le căliți bine până când scade apa. Când sunt gata condimentați cu puțină sare și piper.
Într-o tigaie cu puțin unt puneți spanacul spălat și lăsați la foc mic până se înmoaie. Scoateți spanacul și îl scurgeți bine de apa care a lăsat-o.

lasagniecuciuperi1-800

Mod de preparare sos beșamel: Puneți untul într-o crăticioară antiaderentă, pe foc mic. Când s-a topit, adăugați toată făina deodată și amestecați până când onbțineți un aluat omogen. Adăugați treptat laptele călduț și amestecați după fiecare porție de lapte adăugat. Lăsați sosul să fiarbă pe foc mic, aproximativ 10 minute, în tot acest timp amestecați din când în când. La sfârșit condimentați cu sare, piper și nucșoară rasă.

Mod de preparare lasagne: Se fireb foile de lasagna în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ungeți o tava de 30*20 cm cu 3 linguri de sos beșamel și formați 1 strat de lasagna. Peste primul strat de foi turnați  sos beșamel, apoi puneți ciupercile călite și felii de cașcaval cheddar.

lasagniecuciuperci2-800

Apoi urmează al doilea strat de foi de lasagna și turnați sos beșamel, repartizați tot spanacul, presărați mozzarella și felii de cheddar.

lasagniecuciuperci3-800

Acoperiți cu al treilea strat de foi de lasagne și turnati sosul, repartizați toate ciupercile și presărați mozarella. Acoperiți cu ultimul strat de foi de lasagne și turnați tot sosul beșamel și presărați cu un strat generos de mozzarella .
Coaceți lasagna 35-40 minute în cuptorul preîncălzit  la 180 grade.

delmark-lasagna2

Decorați lasagna cu pătrunjel tocat și serviți cu mare plăcere cât e caldă.

   Poftă bună!

Sfat: Dacă suprafața se rumenește prea tare, puteți acoperi tava cu o folie de aluminiu după primele 10 minute de coacere.