Păstăi cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Această rețetă de păstăi cu ciuperci este foarte gustoasă. Toate ingredientele împreună și înmuiate în picături de oțet balsamic dau un gust nemaipomenit de rafinat.  Această mâncare este pentru gurmanzi adevărați, mănânci și nu te mai saturi de ea. Păstăile sunt bogate în vitamine, minerale și proteine. Au foarte multe beneficii ca și ciuperci. Împreună obțineți un prânz sau o cină delicată și benefică.

Ingrediente pentru 4 porții:
– 600 g ciuperci chmapignon
– 400 g păstăi ( puteți folosi atât fasolea verde proaspătă, cât și cea congelată)
– 200 g jambon de porc
– 3 fire de ceapă verde
– 3 caței usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 linguri oțet balsamic
– coriandru măcinat
– parprika de ardei iute
– chimen măcinat
– sare

Mod de preparare:

Spală bine fasolea verde și rupe-o în bucăți.

pastai cu ciuperci1.

Pune fasolea la fiert în apă clocotită cu sare și lasă să fiarbă 7 minute, până când se înmoaie. Când s-au înmuiat  scoateți păstăile într-un drușlag.
Curățați ciupercile, spălați sub un jet de apă rece și le tăiați felii subțiri. Puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu și adăugați ciupercile. Le căliți bine până când scade apa. Când sunt gata condimentați cu puțină sare.
Într-o tigaie fără ulei puneți bucățile de jambon, tăiate fâșii lungi, și le căliți pentru 2 minute. Apoi adăugați păstăile și le căliți până se rumenesc.

pastai cu ciuperci2

Adăugați ciupercile, usturoiul și ceapa tăiate mărunt. Amestecați și condimentați cu puțină sare, coriandru, paprika și chimen măcinat. În final așezonați cu oțet balsamic. Stingeți focul și acoperiți vasul cu un capac, lăsați pentru 5 minute să pătrundă bine aromele.
Decorați păstăile cu ciuperci cu ceapă verde tăiată rondele și picături de oțet balsamic.

delmark900pastai

Poftă bună!