Paste cu ricotta și ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastele cu ciuperci sunt favorite atunci când nu este prea mult timp de stat în bucătărie. Cu câteva ingrediente și fără mult efort, obții un prânz sănătos și gustos.

Ingrediente pentru 3 porții:
– 200 g paste ( de care preferați )
– 500 g ciuperci păstrăv/pleurotus
– 250 g brânză ricotta
– 100 g smântână pentru gătit
– nucșoară
– busuioc proaspăt
– sare
– 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare: 

Am dorit să fie un prânz mai colorat și am ales pastele colorate natural, dar puteți alege oricare paste doriți.

paste cu ciuperci2

Spălați ciupercile și le tăiați fâșii lungi.

paste cu ciuperci3

Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți ciupercile. Le lăsați la călit până scade toată apa și devin moi. Când încep să capete culoare adăugați ricotta și smântâna, amestecați, condimentați cu sare, și nucșoară praf/sau dați nucșoara prin răzătoare.

paste cu ciuperci4

Lăsați să fiarbă 5 minute la foc mic.
Între timp fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Strecurați pastele și le adăugați la sosul de ciuperci, amestecați și dacă mai este nevoie, mai adăugați un pic de apă ( în care au fiert pastele ). La final adăugați frunze de busuioc tocate.
La dorință se decorează cu frunze întregi de busuioc.

Poftă bună!

Sfat: Condimentați ciupercile cu cât mai puține mirodenii, în așa mod veți savura din plin gustul adevărat al ciupercilor!