Salată picantă de pleurotus

 

 

 

 

 

 

 

 

Astăzi vă propunem o rețetă  ușor de preparat și foarte delicioasă. Este ideală pentru persoanele care țin dietă, pentru vegetarieni și pentru cei care țin post. În doar 20 de minute veți obține o salată sănătoasă.

Ingrediente:
– 500 g ciuperci pleurotus
– 300 g mix de salată ( rucola, spanac, valeriană… sau care va place )
– 4 linguri ulei de masline
– 2 linguri oțet balsamic
– piper negru măcinat
– piper roșu măcinat
– sare

Mod de preparare:

Aveți nevoie doar de 2 ingrediente principale:

800salata2

Spălați ciupercile sub un jet de apă rece și le tăiați în fâșii potrivite.

paste cu ciuperci3

Puneți ciupercile într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei și le căliți până scade toată apa. Când sunt aproape gata le condimentați cu sare și piper măcinat (* ar fi bine dacă ați folosi un mix de boabe de piper măcinat) și le lăsați la foc până capată o culoare frumoasă.
Între timp curățați verdeața și o spălați bine, o scurgeți bine și o ștergeți cu o hârtie absorbantă de bucătărie. Tocați verdeața, dar nu tare mărunt.
Într-un vas mic amestecați 2 linguri de ulei cu 2 linguri de oțet balsamic.
Amestecați salata cu sosul și serviți cu placere.

Poftă bună!

Sfat: Dacă doriți ca ciupercile să fie crocante, le puteți fierbe 10 minute în apă cu sare, apoi  pe un grătar le puteți prăji câte 5 minute pe fiecare parte.