Tocăniță de ciuperci (Pleurotus)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tocănița de ciuperci este de toți apreciată. Vă propunem anume această rețetă de tocăniță cu păstrăvi pentru că este foarte delicioasă și aromată.

Ingrediente pentru 3-4 porții

– 1 kg ciuperci pleurotus
-2 cepe
– 400 g smântână
– 1 lingură amidon de porumb ( sau faină )
– 2 caței usturoi
– ulei de măsline
– piper negru măcinat
– sare

Mod de preparare:

Tăiați ceapa cubulețe.

800ciulama2

Spălați ciupercile și le tăiați fâșii lungi.

paste cu ciuperci3

Într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei puneți la călit ciupercile și amestecați periodic. Când apa începe să scadă, adăugați ceapa și lăsați la călit până se înmoaie. Adăugați smântâna amestecată cu amidon și amestecați rapid. După care se mai lasă pe foc încă 5 minute amestecând până se leagă bine sosul. Condimentați cu puțină sare, piper și usturoi pisat. Stingeți focul și lăsați 10 minute să pătrundă toate aromele.

800ciulama3

Puteți servi tocănița de ciuperci cu baghetă proaspătă sau mămăligă.

Poftă bună!

Sfaturi: *Pentru a simți adevăratul gust al ciupercilor, nu condimentați prea mult.

* Nu omiteți usturoiul, îi dă un gust mai delicat).