fbpx
Champignonii și dieta: cum să slăbești în 30 de zile ”cu ciuperci”?
0

“Dieta cu ciuperci” este una dintre cele mai populare diete în țările scandinave. Timp de mai bine de 18 ani de cercetări, dietologii din Danemarca, Suedia și Norvegia au constatat o legitate interesantă: indiferent de produsele alimentare consumate, asupra slăbitului sănătos influențează doar 5 componente și toate acestea, după cum s-a stabilit, se conțin în ciupercile-champignoni. 

În medie, pentru reducerea greutății cu 3-7 kg pe lună, trebuie consumați champignoni, cel puțin, peste o zi, în componența bucatelor dietetice, pe durata a 30 de zile. Despre cele 5 componente ale champignonilor, care influențează asupra reducerii în siguranță a greutății, vom vorbi în continuare.

Vitaminele grupelor С și D

În champignoni, într-o cantitate suficientă, se conține vitamina C sau așa-numitul ”acid ascorbic”, care sporește metabolismul (schimbul de substanțe). De asemenea, vitamina C participă în procesele de oxido-reducere și influențează asupra schimburilor de colesterol, proteine și glucide (acidul ascorbic reduce nivelul de colesterol).

Doza zilnică de vitamina C pentru bărbați constituie 60 mg, iar pentru femei – 50 mg. Norma respectivă de acid ascorbic vă poate fi asigurată de 5-7 champignoni, consumați separat sau în componența unor bucate dietetice. 

Champignonii mai conțin și ergocalciferol și colecalciferol dizolvat în grăsimi, adică vitaminele D – acizi grași și carbohidrați. Cantitatea suficientă de acizi grași și conținutul mic de carbohidrați din aceste ciuperci determină menținerea greutății corporale deja-reduse fără traume pentru organism.

Mineralele și compușii

Aici vorbim despre compușii proteici, care contribuie la înlocuirea grăsimii cu masă musculară și la fortificarea mușchilor. În champignoni se conține un număr mare de diverși compuși fosforici, care există doar în produsele de mare costisitoare. Astfel, consumând champignoni, Dvs înlocuiți, de fapt, în proporție de 90%, consumul acelorași substanțe folositoare conținute în produsele de mare. Concomitent, economisiți bani în bugetul Dvs, deoarece, în comparație cu produsele de mare, champignonii constă de 3-4 ori, iar, uneori, chiar și de 5 ori mai puțin, însă efectul pentru organism este același.

O altă substanță extrem de folositoare din componența champignonilor este proteina vegetală, care mai este numită și ”suportul mușchilor”. De ce? Datorită faptului că mușchii beneficiază de o ”doză” proaspătă de tonus cu fiecare consum de ciuperci în alimentație. Această proteină înlocuiește, în proporție de 80%, proteinele din componența cărnii și reprezintă o alternativă perfectă pentru vegetarieni.

Cantitatea mică de calorii

În 100 gr. de champignoni se conțin 30 kkal, care nu se reflectă deloc asupra siluetei Dvs. O parte semnificativă din componența acestor ciuperci îî revine apei – circa 85%. În realitate, Dvs nu mâncați, ci ”beți” componentele folositoare, vitaminele și substanțele minerale direct din ciuperci, care reprezintă un produs dietetic natural unic.

Fibrele alimentare

V-ați întrebat cum se explică faptul că, consumând 100 gr. de champignoni, aveți senzația de sațietate întreaga zi? Acest lucru se datorează fibrelor alimentare de origine vegetală, care intră în compoziția champignonilor. Aceste componente reglează schimbul de substanțe. Suplimentar, este implicat și schimbul de energii. Combinarea ideală a champignonilor cu alte produse confirmă calitatea lor de ingredient dietetic. 

Puteți găsi aceste ciuperci folositoare chiar acum în delmark.md/shop/ , iar prețul lor vă va surprinde plăcut.

Acidul folic

Denumirea științifică a acestuia este acidul B9 și se regăsește în champignoni într-o cantitate mare. El exercită o puternică infuență pozitivă asupra imunității și îmbunătățește activitatea sistemului sangvin. Pentru femei, acidul B9 este, pur și simplu, indispensabil și din cauza că acesta normalizează fondul hormonal, în special, după naștere și în perioada gravidității care decurge cu diferite complicații. Pentru celelalte femei și domnișoare-adolescente, acidul folic asigură intensificarea schimbului de substanțe și nu permite grăsimii excesive să se depoziteze în întregime în regiunea coapselor și abdomenului. 

În felul acesta, dacă veți înlocui meniul Dvs obișnuit cu o porție de circa 160 gr. de champignoni, atunci, în decurs de 30 de zile, veți putea reduce din greutate 5-7 kg, cu ușurință și fără eforturi fizice suplimentare. 

Nu fiți sceptici în privința faptului că porția este mică. Champignonii potolesc excelent foamea și asigură o senzație stabilă de sațietate. Atunci când veți renunța treptat la dieta ”cu ciuperci” la finele acestor 30 de zile, kilogramele pierdute nu se vor recupera, iar rezultatul se va menține timp îndelungat.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP