fbpx
Ciupercile pot inlocui carnea in regimurile de slabit
0

Ciupercile sunt cei cele mai potrivite sa substituie carnea pe timpul dietei, sustin cercetatorii americani. Acestia spun ca astfel s-ar reduce cu 400 numarul caloriilor ingerate intr-o singura zi. In plus, persoanele aflate la regim sunt mult mai dispuse sa inlocuiasca portiile din carne cu cele din ciuperci, dar nici nu simt nevoia sa manance mai mult pe parcursul zilei. 

La studiu au participat cateva zeci de persoane, femei si barbati, care au consumat cel putin cinci zile un meniu bazat pe carne, iar apoi l-au schimbat cu unul bazat pe ciuperci. Cercetatorii au observat ca in cea de-a doua faza subiectii au acumulat mult mai putine calorii si grasimi, insa pofta de mancare si satietatea nu au suferit modificari.

Astfel, aproape toti pacientii au acceptat schimbarea, fara a simti nevoie sa manance in plus sau sa-si mareasca portia. Inlocuirea unor alimente nesanatoase cu unele mai sanatoase pare a fi solutia pe care au gasit-o mai multi nutritionisti in incercarea de a elabora regimuri de slabit cat mai eficiente si mai usor de adoptat. 

Ei spun ca majoritatea pacientilor accepta mult mai bine substituirea decat masurile restrictive, de renuntare definitiva la anumite categorii de alimente. In plus, prin inlocuire se gasesc alimente mai sanatoase dar cu gusturi similare, astfel incat schimbarile sa nu fie prea bruste pentru cei care se lupta cu kilogramele in exces si poftele alimentare. (E.H.)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP